NYHETER

Pressinformation

PRESS RELEASE
AXEL JOHNSON FÖRSTÄRKER SIN
SATSNING PÅ DIGITALA AFFÄRER – FÖRDJUPAR SAMARBETET MED
RECAPEX OCH INVESTERAR I VIRTUSIZE

Under namnet D-Ax inledde Axel Johnson 2013 ett samarbete med företaget RECAPEX bestående av entreprenörerna Niklas Eklund, Johan Siwers och Christopher Persson. Nu fördjupas samarbetet genom att fokusera även på gemensamma investeringar i interna projekt och externa bolag. D-Ax första investering görs i bolaget Virtusize, som tagit fram ett virtuellt provrum för kläder på nätet.


Stockholm 2014-04-22

Ambitionen med samarbetet mellan Axel Johnson och RECAPEX har varit att öka Axel Johnson-koncernens affärsutvecklingsinitiativ som tar tillvara handelskoncernens digitala affärsmöjligheter. Det har handlat om att både tillföra kunskap och att kartlägga intressanta interna och externa digitala projekt och investeringsmöjligheter.

Samarbetet har tydligt visat på den stora hävstång som existerar mellan det digitala och det fysiska. Med miljontals fysiska kundmöten inom Axel Johnson koncernen varje dag finns det en stor potential att utveckla digitala möjligheter. Internt har ett flertal intressanta projekt identifierats och utanför koncernen har samarbeten med nya innovativa bolag inletts.

Ambitionen med det fördjupade samarbetet är att under de närmaste åren investera i digitala projekt och innovativa bolag i framförallt Norden.

D-Ax första investering blir i det svenska företaget Virtusize AB (”Virtusize”). Virtusize, som grundades 2011, har utvecklat en produkt som hjälper e-handlare att illustrera storlek och passform online. Med Virtusize kan konsumenter på ett visuellt och enkelt sätt jämföra ett plagg de vill köpa med ett favoritplagg de redan äger.

Genom att hjälpa konsumenter att välja rätt ökar inte bara kundnöjdheten och konverteringen till köp utan antalet returer, som för närvarande drar ner lönsamheten
i branschen, minskar.  Virtusize rankas som ett av Sveriges hetaste entreprenörsbolag och har hyllats både av konsumenter och press, så som Financial Times, Daily Mail och japanska Nikkei.

Nyligen tilldelades Virtusize utmärkelsen "Retail Technology Initiative of the Year" på World Retail Awards i Paris. Virtusize finns idag tillgängligt online på över 200 marknader via mer än 30 e-handelspartners i Europa och Asien. Bland kunderna återfinns flera av de globaltstörsta klädhandlarna som ASOS, Nelly, Monsoon, Acne Studios och Esprit. Virtusize har kontor i Stockholm, Berlin, Tokyo och är ett 19 personer starkt team.

För mer information om D-Ax, kontakta Johan Siwers (johan@recapex.com).