NEWS / NYHETER

What is the latest news on the street


RECAPEX och D-Ax investerar i smart våg. 

Minska svinn och ta större CSR-ansvar! D-Ax och RECAPEX senaste investering är i en start-up som hjälper restauranger och storkök med att minska sitt svinn med upp till 50%. Winnows lösning visar att det är möjligt för vinst och hållbarhet att gå hand i hand, i detta fall med digitala hjälpmedel.


Winnow Solutions har grundats av två amerikaner som bor i London. De har utvecklat en våg, the Winnow Smart Meter, som används i kök för att mäta hur mycket som slängs under tillagningsprocessen. Vågen är kopplad till en digital dashboard som gör att restuarangpersonal och ägare enkelt kan anpassa inköp och planering efter verklig åtgång.

Investeringen uppgår till £600,000 och vi investerar tillsammans med Mustard Seed,  Alan Parker (tidigare CEO för Whitbread) och Jeremy Oppenheim (Chef McKinsey’s Sustainability and Resource Productivity practice).

Läs mer om investeringen i Techcrunch.

Winnow visar redan på stora kostnadsbesparingar, i en branch som årligen slänger tonvis med mat. Bara i Storbritannien slängs mat till ett värde av ca 30 miljarder kronor - varje år! Samma siffra i ett globalt perspektiv skulle kunna vara så stor som 500 miljarder kronor.

Vi gillar Winnow för deras sätt att hantera ett världsproblem, genom att använda befintlig teknik och enkla digitala hjälpmedel för att skapa en hållbar affär som främjar både miljö och framtid.


För ytterligare information kontakta:

Marc Zornes
CEO & Founder på Winnow Solutions
E-mail: marc.zornes@winnowsolutions.com

Chris Persson
General Partner på RECAPEX
E-mail: chris@recapex.com
 

Om D-Ax

D-Ax är ett samarbete mellan handelskoncernen Axel Johnson AB och RECAPEX, entreprenörerna bakom bl.a Bookatable och Match.com. D-Ax syfte är att investera i digitala projekt och innovativa bolag i framförallt Norden men även i andra marknader där vi hittar exceptionella entreprenörer. Samarbetet kombinerar Axel Johnsons erfarenhet av handel och tjänster med det nätverk och kompetens inom digitala affärer som finns inom RECAPEX.

 

###